Cor Dik vervaardigde in 1956 een fresco van 80 m2 over twee etages in het toen moderne gebouw voor de banketbakkersschool van bevriend architect Willy Ulrich. Na jaren voorbereiding om de techniek onder de knie te krijgen. Zijn eerste en enige wandschildering. Een échte fresco Рin de natte kalk geschilderd Рis een zeldzaamheid in de Lage Landen.

Was sinds de jaren ’70 weggetimmerd achter een schot. Sinds dit jaar weer ‘in the picture’ bij gemeente, BMA, RCE, vanwege hernieuwde aandacht voor wandkunst uit de wederopbouwtijd.

Zal het ons lukken om het werk – sterk bepalend element in de hal van dit gemeentemonument – gerestaureerd te krijgen? Tot nu toe denkt iedereen constructief mee. Ook manager en staf van het Orion College dat – na de verbouwing door Micha de Haas en Archivolt – najaar 2018 het gebouw zal betrekken.